Jacqueline Quarles van Ufford

partner in

Groen & Groei


De laatste zomer…

De laatste zomer dat ik een moestuin onderhoud langs de museumspoordijk in Amstelveen speelt zich af in 2011. De gemeente heeft dwars door de guerrilla tuintjes tussen Broersepark en Park De Braak een ecologische oever gepland. Ik kan daar als voorstander van ecologische verbindingszones natuurlijk niet op tegen zijn. Laat ik nou net het vorige jaar dit tuintje hebben ontgonnen en een kruiwagen met pompoenen geoogst waarvan ik met het gezin de hele winter kon eten…

‘De laatste zomer…’ is de titel waaronder ik verhalen verzamel van mijn mede guerrilla gardeners. Een jongen van 10 jaar oud die zijn vriendjes activeert om in de natuur te werken en een vrouw die zo is aangedaan dat ze van plan is naar het Oosten te verhuizen. Journaliste Wendy van den Berg raakt in het onderwerp geïnteresseerd en publiceert met behulp van mijn voorwerk het feuilleton ‘De laatste zomer…’ in het Amstelveens Nieuwsblad.

De laatste zomer… deel 1: Spoordijkje drager in de stad

De laatste zomer… deel 2: ‘Tuin is mijn levensvervulling’

De laatste zomer… deel 3: ‘M’n tweede en laatste seizoen’

De laatste zomer… deel 4: ‘Ik ga nu gewoon naar opa’s tuin’

De laatste zomer… slot: ‘Dit had ook anders gekund’


Leave a Reply