Jacqueline Quarles van Ufford

partner in

Groen & Groei


EnergieOntbijt #7

Met het EnergieOntbijt Amstelveen reis ik langs alle wijken van Amstelveen. Op donderdag 8 maart ben ik met het zevende EnergieOntbijt te gast bij Stichting Ontmoeting Waardhuizen-Middenhoven (WAMI) in De Meent.

Tijdens dit biologische ontbijt inspireren wijkbewoners, energieadviseurs en ambtenaren van de gemeente elkaar weer bij het verduurzamen van woningen in Amstelveen. Dit keer richten we ons speciaal op woningen uit de jaren ’70 en ’80.

‘Bewoners in onze wijk zijn al ver met het isoleren van hun woning,’ aldus René Valk van Stichting WAMI, ‘dus informatie geven over zonnepanelen ligt voor de hand.’ Medebestuurder Rob de Werker vult aan: ‘Veel tuinen liggen op het zuiden. Kunnen we tijdens het ontbijt ook informatie krijgen over gevelpanelen die energie opwekken?’

Ook vindt Rob dat energie opwekken en besparen toegankelijk moet zijn voor iedereen. Hoe werkt dit bijvoorbeeld bij bewoners van huurwoningen of die lid zijn van een vereniging van eigenaren? Met juist dit soort vragen kunnen wijkbewoners bij de gastsprekers en ambtenaren van de gemeente, maar ook bij elkaar als ervaringsdeskundigen terecht.

Gastsprekers:

– Ruud van Buren, bestuurslid van een 100-koppige VVE die vertelt over het besluitvormingsproces tot plaatsing van zonnepanelen op het gebouw Scala in de Kolenkitbuurt in Amsterdam,

– Maarten Strootman, bewoner van een jaren ’70 woning in Aalsmeer vertelt hoe hij zijn woning (bijna) energieneutraal heeft gemaakt.

– Carla Dinee, energiecoach bij !WOON vertelt hoe huurders hun energierekening omlaag kunnen krijgen met betaalbare maatregelen in hun woning.

Wilt u ook mee ontbijten en aan het gesprek deelnemen? Meld u dan vooraf aan bij de coördinator via Jacqueline@GroeneGroei.Com.


Comments are closed.