Jacqueline Quarles van Ufford

partner in

Groen & Groei


EnergieOntbijt #6

EnergieOntbijt in Stadsdorp Elsrijk

Hoe wek je met elkaar energie op in de wijk? Deze vraag staat centraal tijdens het zesde energieontbijt in Amstelveen. EnergieOntbijt Amstelveen reist met een biologisch ontbijt en diverse gastsprekers langs alle wijken van Amstelveen. Op 31 januari is de organisatie te gast bij Stadsdorp Elsrijk.

Deelnemers worden tussen 8:30 en 9 uur verwelkomd met een biologisch ontbijtje van ZOFood in de Stadsdorpskamer in Elsrijk. Onder leiding van gespreksleider Thijs Haverkamp van NewNRG delen wijkbewoners, ondernemers en adviseurs van de gemeente hun successen en knelpunten bij het verduurzamen van hun woning en omgeving.

‘Duurzaamheid leeft echt,’ vertelt Hans van Steenvoorden, van Stadsdorp Elsrijk, tijdens de nieuwjaarsreceptie eerder deze maand. Resultaten van de wijk enquête laten zien dat wel 20 respondenten niet alleen geïnteresseerd zijn maar zich ook willen inzetten voor het thema duurzaamheid. Bij de inleiding van het ontbijt zal Van Steenvoorden hier iets meer over vertellen.

Dit energieontbijt beantwoordt vragen rondom energie opwekken en opslaan in de wijk. Kan iedereen hieraan meedoen? Ook als u geen geschikt of eigen dak hebt of uw huis valt onder beschermd stadsgezicht? Wat er precies mogelijk is in deze jaren-dertigwijk, hierover vertellen ontbijtsprekers van energiecoöperatie Zuiderlicht en ZEP, een leverancier van zonnedakpannen.

Energie opwekken is ook deel van het projectplan Duurzaam Elsrijk, één van de winnaars van “Het beste idee van Amstelveen”. Radboud Williams van werkgroep Duurzaam vertelt daarover meer tijdens het EnergieOntbijt.

Naast uw buren, wijkgenoten en bewoners uit andere wijken van Amstelveen is weer een veelzijdige groep energieadviseurs en ambtenaren  van de gemeente aanwezig. Zij staan klaar om zowel tijdens als na afloop van het inhoudelijk gedeelte van het ontbijt (tussen 10:30 en 11:30 uur) uw vragen te beantwoorden.

Wil u mee ontbijten en tips uitwisselen? Meld u vast aan bij de ontbijtorganisator Jacqueline Quarles van Ufford via Jacqueline@GroeneGroei.Com. Het adres is Heemraadschapslaan 100 in Amstelveen. Meer informatie over Stadsdorp Elsrijk en het projectplan Duurzaam Elsrijk treft u op www.stadsdorpelsrijk.nl.


Comments are closed.