Jacqueline Quarles van Ufford

partner in

Groen & Groei


Successen vieren in Randwijck

‘Hoe kom ik van het gas af?’ vragen gasten zich af op het vierde EnergieOntbijt in Amstelveen. Bewoners van Randwijck en omgeving vieren tijdens een biologisch ontbijt hun successen bij het verduurzamen van hun woningen. Daarnaast delen zij de knelpunten die zij hierbij ondervinden. Experts van de gemeenten en energiebedrijven hopen hun vragen te beantwoorden.

Met een opkomst van 45 gasten passen wij precies in de zaal van Villa Randwijck, een ‘ondernemende buurtonderneming’ in de wijk Randwijck. Deze voormalige school gebouwd in jaren-dertigstijl wordt binnenkort tot een wijkcentrum verbouwd. Dit maakt het tot een inspirerende omgeving voor een gesprek over het verduurzamen van jaren-dertigwoningen waar dit deel van Amstelveen rijk aan is.

Van het gas af of wel onafhankelijk worden van fossiele energie in 2050, daar streeft de gemeente Amstelveen naar volgens energieadviseur Andre van der Poel. Daarom stimuleert de gemeente deze ontbijten die inzicht geven waar burgers tegenaan lopen om hun huizen te verduurzamen. Inspirator van dit ontbijt, Pauline Westendorp van 0202025, streeft naar een fossiele energievrije metropoolregio in 2025. Dit als cadeautje voor de 750-ste verjaardag van de stad Amsterdam.

Als organisator van dit EnergieOntbijt ben ik ook blij dat Nicole Bodewes, de voorzitter van Villa Randwijck, de zaal sfeervol heeft ingericht. Dat Inge Engels van ZO!Food een heerlijke biologische catering verzorgt en dat gespreksleider Thijs Haverkamp vroeg aanwezig is met rustige stem en een werkende afstandsbediening. En met de gasten die als een waterval hun successen en knelpunten delen. We lopen een half uur uit in het programma!

Blij ben ik ook met de gastsprekers die heel gedwee hun presentaties inkorten en extra ruimte bieden voor vragen uit het publiek En achterin de zaal met Paul Paris die mooie foto’s schiet voor de krant en voor bovenaan dit bericht. Dank jullie wel!

Lees meer over de inhoud op 02025.nl

 


Leave a Reply